Pęczek włoszczyzny
Trochę kalafiora, brukselki i brokułów
Garść soczewicy
Oliwa, śmietana
Dwa liście laurowe
Ziele angielskie
Pieprz, sól
Oto lista składników na wspaniałą i pożywną zupę jarzynową.
Normalnie na jej szczycie umieściłabym jeszcze kurze udo albo skrzydełko, ale
książka Foera dobitnie przypomniała mi, dlaczego ten produkt byłby
prawdopodobnie najtańszy z całej listy.
(oświadczenie ku jasności: nie jestem wegetarianką, ale jem
mało mięsa i mogę jeść go nawet mniej)
[OW]
Ja tylko się przywitać. I powiedzieć, że spróbuję od sierpnia ograniczyć mięso, ale bez pomocy mądrych książek. Co najwyżej z nową, kucharską :D
OdpowiedzUsuńPolecam dal z czerwonej soczewicy i mleka kokosowego, zrobiłam w sobotę po raz pierwszy i w sumie mogłabym już nie jeść nic innego.
Usuń